Меню
Меню
Подходящи картини за хол и всекидневна - какво трябва да знаем?

12.07.2022 10:40:59

Подходящи картини за хол и всекидневна - какво трябва да знаем?

Картината е в състояние да трансформира всяка стая. Наред с това тя може, както да я украси, така и безнадеждно да развали добрия дизайн. Избирайки картина в помещението, ще трябва много да си блъскате мозъците, защото тук трябва да вземете предвид няколко фактора наведнъж. И най-доброто от всичко, ако собственикът мисли как да украси стените на хола си на етапа на проектиране на ремонта. В помощ на всички заинтересовани избирахме да дадем някои насоки, предоставени ни с любезното участие на Colors of Life:

Целта на картините

Хората започнали да украсяват стените с пейзажи и портрети още, преди няколко века. И така, ако по-рано само благородците можели да си позволи такъв лукс, то съвременното изкуство е достъпно за абсолютно всеки. Сега има много начини за нанасяне на картина върху хартия, платно, плат или стъкло: снимките се отпечатват на принтери, рисуват се с пръсти, създават се от ненужни неща, просто се правят репродукции на известни изображения.

Всеки интериор може да е украсен с картина

Без значение как се променят модните тенденции, този елемент от декора остава винаги актуален.

Картини за всекидневната

В миналото само богатите хора можели да украсяват домовете си с картини. Днес, обаче картината може да се види не само в елитен хол в класически дизайн, но и във всеки модерен интериор. И всичко това, защото този елемент на декора стана много по-достъпен и разнообразен. Какви картини е по-добре да окачите по стените, къде да ги поставите и много повече ще научите в идните редове.

Картините в трапезарията

Те са богати и ярки, събуждат апетита. Дизайнерите препоръчват да не поставяте твърде големи размери картини, над малки дивани.

Добре подбраният модел или композиция може радикално да трансформира всекидневната: да промени нейните линейни параметри, да „повдигне“ таваните, визуално да добави пространство и въздух, да направи тъмните стени по-светли и по-светли. В крайна сметка, с помощта на картина на стената за миг, стаята става по-уютна и по-топла.

Несъмнено основната роля на пейзажите, натюрмортите и други картини е да украсяват къщата. Но съвременните дизайнери предлагат с помощта на платна с различни форми и размери да коригират хола, да променят пространството, да разделят залата на тематични зони. Добре подбраната картина може не само да маскира дупка в стената, но и да измести фокуса от недостатъците на архитекта, грозните инженерни комуникации или други дефекти в хола към произведение на изкуството.

Картини с маслени бои или акварел

За изисканата всекидневна в класическа обстановка една или повече маслени картини са перфектни. Картините на известни художници и техните копия струват много пари, така те ще се превърнат в още един детайл, който подчертава богат интериор. Класическата стая, например може да се декорира с наличие от картини тип портрети или пейзажи.

Картина с абстрактен модел може да допълни всеки модерен стил. Сложните геометрични линии и фигури, върху платното ще са сбит завършек на дизайна на такава стая.

Красивите колекции от картини са идеални за всекидневна в частна къща с високи тавани, скъпи дървени мебели, дивани с тапицерия от гоблен, стенна мазилка и друг лукс. Оригиналните картини за интериора в рамка ще фокусират всички цветови нюанси на декорацията на стаята и ще се превърнат в основен акцент.

Картините за хол

Картините за хола в модерен стил най-често имат морска тематика, градски пейзажи, цветя и пр. Те са направени в цветове в колониален стил или в стил ампир. Такива може да са създадени, върху платно и да съдържат изображения от царската епоха.

Модулни картини в хола

Особено популярни са модулните картини, които са модерни за интериора. Изображенията на такива са разделени на няколко части и фиксирани, върху отделни рамки. Такива картини са достъпни, а външният им вид е поразителен с красотата им. Модулните картини в интериора на хола са три вида – диптих, триптих, полиптих, картини. Това са понятия използвани в живописта. Те представляват творба или картина, свързана по съдържание или смисъл.

Диптихите са картини в интериора на апартамент, състоящи се от две взаимосвързани части на едно изображение;

Триптих - картини в интериора на апартамента, състоящи се от три части от едно изображение или изображения, сходни по сюжет.

Полиптихът е картина, която има повече от три части.

Използвайте такива картини в интериора на апартамента, а не само в хола. Те ще са подходящи, както в кухнята-хол, така и в хол, комбиниран със спалнята и във всяка отделна стая.

Картините в хола, които са в скъп класически стил, трябва да са също толкова луксозни и изключителни. В идеалния случай, ако това са оригинални платна или много висококачествени репродукции. В интериора на такава стая отиват и печатните рисунки или абстрактните платна. Друг подходящ вариант е картина тип семеен портрет. Последният може да бъде окачен над камината или близо до дивана. Картините за хола трябва да са направени в сдържани цветове, рамкирани със скъпи рамки от дърво или позлатен метал, бронз.

Модерният стил е уникален с това, че в него се вписват напълно различни интериорни предмети и декор. Така, понякога е много по-трудно да изберете правилно такива прости детайли, отколкото да намерите платно за луксозна зала в класически стил. За модерната всекидневна е по-добре да изберете нещо ретро или модерни платна. Основното правило е картините по стените да съответстват на общата атмосфера на стаята (мебели, стени, декор).

Минимализмът е свързан с простотата

Не бива да натоварвате стените на всекидневна с ярки платна със сложен сюжет. По-подходящи са картините или фотографиите, направени в монохромни или черно-бели сцени, скици с молив.

Поп артът е добър, защото е достъпен

Не е нужно да харчите много пари, за да създадете такъв интериор в собствената си всекидневна. Тук са подходящи евтините пластмасови мебели, прости плакати по стените, ярки снимки без рамки, лъскави синтетични тъкани. Картините в такава зала по принцип могат да бъдат всякакви, основното е, че платната са ярки и в съответствие с духа на поп арт културата

Разнообразие от еко-стилове, като кънтри, Прованс

Те се нуждаят от по-натуралистичен дизайн. Картините за такава всекидневна могат да изобразяват пейзажи, животни, растения или природни елементи (планини, реки, ливади). Много нежно и органично в стил Прованс изглеждат например малките снимки с голямо изображение на цветя в пастелни цветове.

Понякога е трудно да изберете правилната картина за съществуващ интериор. В този случай може да разгледате снимки на готови интериори на всекидневни и холове, украсени с най-различни стилове картини.

Картините в интериора играят важна роля, но най-важното е, че облагородяват абсолютно всеки ремонт и се превръщат в последния щрих за неговото завършване.

В заключение:

Простите правила ще ви помогнат да създадете индивидуален дизайн в собствената си всекидневна или хол. С помощта на рамкирани платна може да организирате пространството, да регулирате геометрията или размерите на залата и да проиграете варианти с осветлението. Повече варианти и идеи, заимствайте директно от адреса: https://colorsoflife.bg. 

Всичко е във вашите ръце! Успех в аранжировките!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Канави

Канави

Подходящи картини за хол и всекидневна - какво трябва да знаем?

Подходящи картини за хол и всекидневна - какво трябва да знаем?

Картината е в състояние да трансформира всяка стая. Наред с това тя може, както да я украси, така и безнадеждно да развали добрия дизайн. Избирайки картина Картината е в състояние да трансформира всяка стая. Наред с това тя може, както да я украси, така и безнадеждно да развали добрия дизайн. Избирайки картина 2022-07-13T09:29:25+03:00 Подходящи картини за хол и всекидневна - какво трябва да знаем?

<p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Картината е в състояние да трансформира всяка стая. Наред с това тя може, както да я украси, така и безнадеждно да развали добрия дизайн. Избирайки картина в помещението, ще трябва много да си блъскате мозъците, защото тук трябва да вземете предвид няколко фактора наведнъж. И най-доброто от всичко, ако собственикът мисли как да украси стените на хола си на етапа на проектиране на ремонта. В помощ на всички заинтересовани избирахме да дадем някои насоки, предоставени ни с любезното участие на Colors of Life:</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Целта на картините</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Хората започнали да украсяват стените с пейзажи и портрети още, преди няколко века. И така, ако по-рано само благородците можели да си позволи такъв лукс, то съвременното изкуство е достъпно за абсолютно всеки. Сега има много начини за нанасяне на картина върху хартия, платно, плат или стъкло: снимките се отпечатват на принтери, рисуват се с пръсти, създават се от ненужни неща, просто се правят репродукции на известни изображения.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Всеки интериор може да е украсен с картина</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Без значение как се променят модните тенденции, този елемент от декора остава винаги актуален.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: 'Times New Roman', serif;"><span size="3" style="font-size: medium;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/20357/files/image/achk00025-i.jpg" /></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Картини за всекидневната</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">В миналото само богатите хора можели да украсяват домовете си с картини. Днес, обаче картината може да се види не само в елитен хол в класически дизайн, но и във всеки модерен интериор. И всичко това, защото този елемент на декора стана много по-достъпен и разнообразен. Какви картини е по-добре да окачите по стените, къде да ги поставите и много повече ще научите в идните редове.</span></span></p> <p class="western"><span style="font-family: helvetica, arial, sans-serif;"><span face="Times New Roman, serif"><span size="3" style="font-size: medium;"><b>Картините в трапезарията</b></span></span><span face="Times New Roman, serif"><span size="3" style="font-size: medium;"> </span></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Те са богати и ярки, събуждат апетита. Дизайнерите препоръчват да не поставяте твърде големи размери картини, над малки дивани.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Добре подбраният модел или композиция може радикално да трансформира всекидневната: да промени нейните линейни параметри, да &bdquo;повдигне&ldquo; таваните, визуално да добави пространство и въздух, да направи тъмните стени по-светли и по-светли. В крайна сметка, с помощта на картина на стената за миг, стаята става по-уютна и по-топла.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Несъмнено основната роля на пейзажите, натюрмортите и други картини е да украсяват къщата. Но съвременните дизайнери предлагат с помощта на платна с различни форми и размери да коригират хола, да променят пространството, да разделят залата на тематични зони. Добре подбраната картина може не само да маскира дупка в стената, но и да измести фокуса от недостатъците на архитекта, грозните инженерни комуникации или други дефекти в хола към произведение на изкуството.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Картини с маслени бои или акварел</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">За изисканата всекидневна в класическа обстановка една или повече маслени картини са перфектни. Картините на известни художници и техните копия струват много пари, така те ще се превърнат в още един детайл, който подчертава богат интериор. Класическата стая, например може да се декорира с наличие от картини тип портрети или пейзажи.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Картина с абстрактен модел може да допълни всеки модерен стил. Сложните геометрични линии и фигури, върху платното ще са сбит завършек на дизайна на такава стая.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Красивите колекции от картини са идеални за всекидневна в частна къща с високи тавани, скъпи дървени мебели, дивани с тапицерия от гоблен, стенна мазилка и друг лукс. Оригиналните картини за интериора в рамка ще фокусират всички цветови нюанси на декорацията на стаята и ще се превърнат в основен акцент.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: 'Times New Roman', serif;"><span size="3" style="font-size: medium;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/20357/files/image/adobestock_287860808.jpg" /></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Картините за хол</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Картините за хола в модерен стил най-често имат морска тематика, градски пейзажи, цветя и пр. Те са направени в цветове в колониален стил или в стил ампир. Такива може да са създадени, върху платно и да съдържат изображения от царската епоха.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Модулни картини в хола</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Особено популярни са модулните картини, които са модерни за интериора. Изображенията на такива са разделени на няколко части и фиксирани, върху отделни рамки. Такива картини са достъпни, а външният им вид е поразителен с красотата им. Модулните картини в интериора на хола са три вида &ndash; диптих, триптих, полиптих, картини. Това са понятия използвани в живописта. Те представляват творба или картина, свързана по съдържание или смисъл.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Диптихите са картини в интериора на апартамент, състоящи се от две взаимосвързани части на едно изображение;</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Триптих - картини в интериора на апартамента, състоящи се от три части от едно изображение или изображения, сходни по сюжет.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Полиптихът е картина, която има повече от три части.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Използвайте такива картини в интериора на апартамента, а не само в хола. Те ще са подходящи, както в кухнята-хол, така и в хол, комбиниран със спалнята и във всяка отделна стая.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Картините в хола, които са в скъп класически стил, трябва да са също толкова луксозни и изключителни. В идеалния случай, ако това са оригинални платна или много висококачествени репродукции. В интериора на такава стая отиват и печатните рисунки или абстрактните платна. Друг подходящ вариант е картина тип семеен портрет. Последният може да бъде окачен над камината или близо до дивана. Картините за хола трябва да са направени в сдържани цветове, рамкирани със скъпи рамки от дърво или позлатен метал, бронз.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Модерният стил е уникален с това, че в него се вписват напълно различни интериорни предмети и декор. Така, понякога е много по-трудно да изберете правилно такива прости детайли, отколкото да намерите платно за луксозна зала в класически стил. За модерната всекидневна е по-добре да изберете нещо ретро или модерни платна. Основното правило е картините по стените да съответстват на общата атмосфера на стаята (мебели, стени, декор).</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Минимализмът е свързан с простотата</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Не бива да натоварвате стените на всекидневна с ярки платна със сложен сюжет. По-подходящи са картините или фотографиите, направени в монохромни или черно-бели сцени, скици с молив.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: 'Times New Roman', serif;"><span size="3" style="font-size: medium;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/20357/files/image/adobestock_298582790.jpg" /></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Поп артът е добър, защото е достъпен</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Не е нужно да харчите много пари, за да създадете такъв интериор в собствената си всекидневна. Тук са подходящи евтините пластмасови мебели, прости плакати по стените, ярки снимки без рамки, лъскави синтетични тъкани. Картините в такава зала по принцип могат да бъдат всякакви, основното е, че платната са ярки и в съответствие с духа на поп арт културата</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>Разнообразие от еко-стилове, като кънтри, Прованс</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Те се нуждаят от по-натуралистичен дизайн. Картините за такава всекидневна могат да изобразяват пейзажи, животни, растения или природни елементи (планини, реки, ливади). Много нежно и органично в стил Прованс изглеждат например малките снимки с голямо изображение на цветя в пастелни цветове.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Понякога е трудно да изберете правилната картина за съществуващ интериор. В този случай може да разгледате снимки на готови интериори на всекидневни и холове, украсени с най-различни стилове картини.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Картините в интериора играят важна роля, но най-важното е, че облагородяват абсолютно всеки ремонт и се превръщат в последния щрих за неговото завършване.</span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3"><b>В заключение:</b></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Простите правила ще ви помогнат да създадете индивидуален дизайн в собствената си всекидневна или хол. С помощта на рамкирани платна може да организирате пространството, да регулирате геометрията или размерите на залата и да проиграете варианти с осветлението. Повече варианти и идеи, заимствайте директно от адреса: <a href="https://colorsoflife.bg/">https://colorsoflife.bg.&nbsp;</a></span></span></p> <p class="western"><span face="Times New Roman, serif" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: medium;"><span size="3">Всичко е във вашите ръце! Успех в аранжировките!</span></span></p>

, , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки